Novosti

03/09/2009

OŠ Veruda nadogradnjom prelazi u jednosmjensku nastavu

Danas u 9 sati održan je završni sastanak u vezi radova na rekonstrukciji i nadogradnje Osnovne škole Veruda. Sastanku su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, sport i tehničku kulturu Nevio Prenc, ravnateljica škole Dragomila Batelić, predstavnici poduzeća Vladimir Gortan iz Pazina te predstavnici poduzeća Constructa-Inženjering d.o.o iz Pule.
Predviđeni početak radova je u drugoj polovici lipnja. Ukupna vrijednost investicija iznosi 14 milijuna kuna, od kojih je nadležno ministarstvo osiguralo 75 posto, a Grad Pula preostalih 25 posto financijskih sredstava. Radovi obuhvaćaju izgradnju novog krila škole ukupne površine 2078 mË› gdje će biti smješteni novi kabineti za učitelje, uredi za stručne suradnike, sala za roditelje, 10 učionica i multidisciplinarni hol, kao i potpunu renovaciju postojećih školskih prostorija na površini od 158 mË› gdje se nalaze školska kuhinja, blagovaonica, kotlovnica, toplotna stanica te multidisciplinarni hol u prizemlju namijenjen nižim razredima.
"Dugoročni cilj nam je da izgradnjom novih škola i nadogradnjom postojećih osiguramo svim učenicima uvjete za jednosmjensko pohađanje nastave. Nadogradnja Osnovne škole Veruda samo je jedan korak prema ostvarenju toga cilja. Pohađanjem nastave samo u jutarnjoj smjeni želimo omogućiti djeci dovoljno slobodnog vremena za izvanškolske aktivnosti, kao i provođenje više vremena u krugu obitelji, što je od presudnog značaja za njihov zdravi razvoj" - istaknuo je gradonačelnik Miletić.
Podsjećamo da je po ishodovanju građevinske dozvole kompletna dokumentacija dostavljena Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa radi raspisivanja natječaja za izvođenje radova. Na natječaju je odabrana pazinska tvrtka »Vladimir Gortan« za izvođača dogradnje i rekonstrukcije škole. Stručni nadzor povjeren je poduzeću Constructa-Inženjering d.o.o. Pula.
Osim što će se nastava održavati jednosmjenski umjesto u dosadašnje tri smjene, učenici i učitelji imat će na raspolaganju i nove, kvalitetnije školske prostorije. Svi radovi izvode se u skladu s novim pedagoškim standardima i zakonima Republike Hrvatske po prijelazu školskog obrazovanja u jednu smjenu.