Novosti

03/09/2009

U ponedjeljak počinje izgradnja škole Veli Vrh

Danas je u prostorijama Komunalne palače održano svečano potpisivanje Sporazuma o izvođenju radova na izgradnji objekata OŠ Veli Vrh sa zagrebačkom tvrtkom Strabag i ugovora o kreditiranju škole sa Zagrebačkom bankom.

Na današnjem svečanom potpisivanju ugovora gradonačelnik Boris Miletić potpisao je Sporazum o izvođenju radova na izgradnji OŠ Veli Vrh i Ugovor o kreditu za financiranje izgradnje škole. Ukupna vrijednost investicije izgradnje objekta škole, vrtića i mjesnog odbora iznosi 56.301.919,22 kuna bez PDV-a, od čega je kreditom Zagrebačke banke osiguran iznos od 33 milijuna kuna. Izgradnja započinje 15. lipnja, predviđeno trajanje radova jest 14 mjeseci.

Uz gradonačelnika Borisa Miletića potpisivanju su prisustvovali i zamjenici gradonačelnika Fabrizio Radin i Vera Radolović, zatim Milenko Vidulin, direktor Regionalnog centra Istra Zagrebačke banke, Dean Pavlak, Elvis Šarfi, Denis Orbanić iz tvrtke Strabag, Nevio Prenc, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, sport i tehničku kulturu i Vesna Sajić, v.d. pročelnica Upravnog odjela za proračun i gospodarstvo.

"Ovo je jako važan dan za grad Pulu. Nakon požara koji je uništio staru školu, izgradnja nove škole na Velom Vrhu od prioritetnog je značaja za dobrobit djece i stanovnika tog područja. Iduće godine će djeca imati novu školu te će svim učenicima biti osigurani uvjeti za jednosmjensko pohađanje nastave", izjavio je gradonačelnik Boris Miletić.

Dean Pavlak, član Uprave Strabaga, izrazio je zadovoljstvo što je njegova tvrtka opet dobila priliku graditi u Istri gdje su prije šest godina već uspješno okončali izgradnju silosa za cementaru.