Novosti

04/09/2009

Najava 56. festivala igranog filma u Puli

Jučer je održana konferencija za novinare o najavi cijena ulaznica i povlastica 56. festivala igranog filma, koji se ove godine održava od 18. do 25. srpnja. Zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin najavio hrvatsku premijeru filma "Harry Potter i princ miješane krvi" koja će biti na programu 21. srpnja.
Zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Zdenka Višković-Vukić, producentica Festivala igranog filma u Puli Tanja Miličić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu Klara Udovičić te voditeljica pulske podružnice Hypo Alpe-Adria banke Radmila Maljić-Orbanić održali su konferenciju za novinare jučer u Komunalnoj palači. Na konferenciji je najavljena cijena ulaznica i povlastica 56. festivala, koji se ove godine održava od 18. do 25. srpnja, s atraktivnim međunarodnim pretprogramom na Kaštelu od 11. do 17. srpnja.
Od 18. do 25. srpnja popularna cijena ulaznice za dva filma u Areni (filmovi iz nacionalnog i popularnog programa) iznosi 10 kuna. Izuzetak je utorak, 21. srpnja, kada će zbog hrvatske premijere filma "Harry Potter i princ miješane krvi" ulaznica iznositi 30 kuna. Svaka kupljena ulaznica ujedno je i glasački listić za nagradu publike Zlatna vrata Pule i kupon za nagradnu igru.
Kao i prošle godine, "Prijatelji festivala" - srednjoškolci, studenti, osobe s invaliditetom i njihova pratnja te umirovljenici, imaju besplatan ulaz na sve filmske večeri u Areni, osim već spomenutog 21. srpnja. Projekcija hrvatskog filma iz nacionalnog programa toga dana za "Prijatelje festivala" bit će besplatna - moći će ga pogledati u Istarskom narodnom kazalištu u 18 sati. "Prijatelji festivala" se kao i prošle godine mogu prijaviti na info-punkt na pulskim Giardinima od 11. do 25. srpnja uz predočenje valjane isprave (npr. svjedodžbe, iksice, isječka mirovine).
Sve ostale projekcije izvan Arene kao i prošle godine bit će besplatne - Kaštel od 11. do 17. srpnja, Kino Valli od 11. do 25. srpnja i u INK od 20. do 25. srpnja.