Novosti

04/09/2009

Konferencija za novinare

Gradonačelnik Boris Miletić, zamjenici gradonačelnika Vera Radolović i Fabrizio Radin, uz pročelnike upravnih odjela, održali su konferenciju za novinare o izvještavanju javnosti o prihvaćenim aktima izvršnog tijela Grada Pule, i to od dana kada su provedeni izbori do kraja lipnja 2009. godine.
Gradonačelnik Boris Miletić, zamjenici gradonačelnika Vera Radolović i Fabrizio Radin, uz pročelnike upravnih odjela, održali su konferenciju za novinare o izvještavanju javnosti o prihvaćenim aktima izvršnog tijela Grada Pule, i to od dana kada su provedeni izbori do kraja lipnja 2009. godine. Naglašeno je da će to postati stalna praksa u obavješćivanju javnosti o radu gradske uprave te da će se sve odluke objavljivati na internetskim stranicama Grada Pule.
"Grad Pula povlači jako malo sredstava iz centralne državne blagajne i uzevši u obzir trenutnu žalosnu situaciju državnog proračuna nije izgledno realiziranje obećanog sufinanciranja države u projektu izgradnje nove škole na Velom Vrhu. Usprkos svemu ne odustajemo od kapitalnih projekata izgradnje škole na Velom Vrhu i proširenja obilaznice. Za izgradnju škole osigurana su sredstva za nesmetan rad na izgradnji tijekom ove godine", izjavio je gradonačelnik Boris Miletić.
S obzirom na aktualnu turističku sezonu doneseno je niz odluka u korist povećanja kulturne i zabavne ponude, tako da je odobreno korištenje javnih površina za manifestacije: Istrafešt 09 Gastro, Ljetni Istrian Hand Made, 12. Croatia Football Festival 2009., Kaštanjerska fešta, program Jazzbina Summer Jazz Pula 09, Dani pulskog stvaralaštva, Oživljavanje Uspona Pavla čakona i realizacija projekta Dani Uliksa. 
Produženo je radno vrijeme ugostiteljskih objekata povodom 56. Filmskog festivala na području PUP-a Stari Grad i to od 6 do 4 sati, uz obvezu ugostitelja da se pridržavaju odredbi Zakona o zaštiti od buke te propisa koji reguliraju javni red i mir. Doneseno je niz odluka o investicijeama na školskim objektima u Puli.