Novosti

24/09/2009

Jesenska akcija prikupljanja krupnog otpada

Grad Pula u suradnji s mjesnim odborima organizira jesensku akciju sakupljanja krupnog otpada koja će se održavati svakog vikenda. U svakom mjesnom odboru bit će smješteni kontejneri gdje će građani moći odlagati glomazni otpad (bijelu tehniku, stari namještaj i itd.). U slučaju da građani pojedinog mjesnog odbora ne budu imali dostupan kontejner, pozivom broja 638 400 moći će dogovoriti besplatno preuzimanje krupnog otpada. 

Prva akcija sakupljanja glomaznog otpada održat će se u MO Valdebek 12. i 13. rujna 2009. Kontejneri će se nalaziti na raskrižju Ulice Dolinka i Kavrerskog puta, na raskrižju Valdebečkog puta i Mihovilovićeve, na polovici Mihovilovićeve ulice, na raskrižju kod starog marketa Puljanka, na Valdebečkom putu (kod konobe Zvane), u ulicama Jasne Crnobori i Škokovica (kod marketa Tina), u Fojbonu, na raskrižju ulica Monte Magno i Viovica, na raskrižju ulica sv. Felicite i Monte Magno, na polovici Ulice Koleži, na Valdebečkom putu (na početku šumice i kod kućnog broja 80). 

Svrha tih akcija je selektivno izdvajanje otpada i sprječavanje nastanka divljih odlagališta. Građani mogu odložiti sav otpad koji se ne može odložiti u postojeće posude, osim građevinskog otpada (šuta, prozori, vrata itd.).

U proljetnoj akciji prikupljene su 152,50 tone glomaznog otpada, a najviše je prikupljeno u mjesnim odborima Nova Veruda i Štinjan.

Pula Herculanea će do kraja ove godine u sklopu programa selektivnog odvajanja otpada tiskati i letak za domaćinstva o vrsti glomaznog otpada i načinima njegovog besplatnog odlaganja kako bi se prikupio što brže te ne bi stajao pored posuda za komunalni otpad i narušavao izgled prostora.