Novosti

02/11/2009

Obilježavanje Dana spomena grada Pule za sve žrtve fašističkog terora

Gradonačelnik Boris Miletić, pročelnik Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Vinko Knez te predstavnici SAB-a Livio Blašković i Miho Rojnić održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su najavili program obilježavanja Dana spomena grada Pule za sve žrtve fašističkog terora, prvog svečanog obilježavanja ovog dana utemeljenog na članku 6. Statuta Grada Pule - Pola ("Službene novine" Grada Pule br. 7/09).

Dan spomena grada Pule za sve žrtve fašističkog terora slavit će se svake godine na inicijativu Udruge antifašističkih boraca grada Pule i Udruge antifašističkih boraca Hrvatske, a posvećen je sjećanju na nedužne pulske heroje koji su osvetnički pogubljeni 2. listopada 1944. na Velom Vrhu.

Grad Pula obilježit će u subotu, 3. listopada, u 10.30 sati prvi Dan spomena grada Pule za sve žrtve fašističkog terora. Tom prigodom će predstavnici Grada Pule i Udruga antifašističkih boraca odati počast žrtvama fašističkog terora polaganjem vijenaca u Vodnjanskoj ulici na Velom Vrhu i prigodnim programom zbora KUD-a "Lino Mariani", Puhačkog orkestra grada Pule i folklorne skupine. Potom će se zajedničko druženje nastaviti na susjednoj poljani, uz restoran Gardelin.