Novosti

03/11/2009

Konferencija za novinare o donesenim aktima gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić u nazočnosti gradskih pročelnika održao je u četvrtak, 29. listopada, konferenciju za novinare na kojoj su predstavljeni akti gradonačelnika doneseni od 22. do 28. listopada 2009. 

Gradonačelnik je posebno istaknuo pokretanje projekta "Elektroničko poslovanje u upravnim tijelima Grada Pule" za čiju je provedbu formiran radni tim. Cilj ovoga projekta je uvođenje elektroničkog potpisa i omogućavanje elektroničkog uredskog poslovanja u tijelima uprave Grada Pule. Početak ovoga projekta omogućen je izmjenom Zakona o elektroničkom potpisu čime je elektronički potpis dobio pravnu snagu istovjetnu vlastoručnom potpisu. Ovaj projekt logičan je nastavak svih napora, energije i volje koji su uloženi u informatizaciju Grada Pule. Njegovom će realizacijom Grad Pula postati prvi grad koji je uveo takvu vrstu poslovanja u Republici Hrvatskoj, ali i u široj regiji, što je logičan nastavak projekta e-Pula. Projektom e-Pula u rad gradskih službi već je uveden sustav upravljanja dokumentima koji se prilikom zaprimanja u gradskoj pisarnici skeniraju te nakon toga kolaju između gradskih odjela i djelatnika u elektroničkom obliku. 

Donesen je i novi Pravilnik za dodjelu stipendija Grada Pule kojim je proširen krug potencijalnih korisnika i na studente prve godine (brucoše), što do sada nije bio slučaj. Pored toga, određene su i pogodnosti za zvanja koja su deficitarna poput biologije, kemije, fizike, matematike, arhitekture, brodogradnje, građevine, strojarstva, elektrotehnike, geodezije, informatike i medicine.

Usvojen je i niz odluka vezanih uz prostorno-plansku dokumentaciju: Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izradi Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Pule, Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o izradi Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja "Molo Carbone", Odluka o odabiru najpovoljnije ponude za izradu Urbanističkog plana uređenja "Max Stoja" i Zaključak o davanju smjernica Stručnom izrađivaču za planska rješenja - UPU "Lučica Delfin".