Novosti

11/12/2009

Održana konferencija za novinare o donesenim aktima gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao konferenciju za novinare o donesenim aktima gradonačelnika od 3. do 9. prosinca 2009. godine. Gradonačelnik je na početku konferencije izrazio zadovoljstvo donošenjem dviju presuda od velike važnosti u korist Grada Pule jer se radilo o predmetima s dugotrajnom procedurom.

Ukupno je predstavljeno 29 akata među kojima je šest zaključaka o utvrđivanju prijedloga rješenja o imenovanju predsjednika i članova upravnih vijeća te tri zaključka odluke o utvrđivanju prijedloga odluke, od čega se jedan odnosi na odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuđača za drugu fazu izgradnje gradskog stadiona "Aldo Drosina". Navedeni zaključci razmatrat će se na sjednici Gradskoga vijeća u ponedjeljak, 14. prosinca.

Donesena je Odluka o utvrđivanju visine naknade za uporabu javnih površina u vlasništvu Grada Pule za postavljanje elemenata urbane opreme te ostalih pokretnih naprava i uređaja. Odlukom je riješeno da visina spomenute naknade ostaje jednaka dosadašnjoj.

Donesene su i dvije izmjene odluka o obavljanju poslova održavanja i gospodarenja poslovnom zgradom Centra gradskih udruga "Rojc" te o uporabi poslovnih prostora u objektu Centra gradskih udruga "Rojc". Donesena su četiri zaključka o prihvatu prijedloga nagodbe te odluka o davanju skloništa u Jeretovoj 16/A na uporabu Speleološkoj udruzi Pula.