Novosti

23/11/2009

Predstavnici Taekwon-do reprezentacije Hrvatske u Gradskoj palači

U prostorijama Komunalne palače održan je prijem predstavnika Taekwon-do reprezentacije Hrvatske koja je na Svjetskom ITF Taekwon-do prvenstvu (International Taekwon-do Federation) od 12. do 17. listopada 2009 u St. Petersburgu u Rusiji osvojili drugo ekipno mjesto.
Na konferenciji su se medijima obratili zamjenica gradonačelnika Vera Radolović, predsjednik ITF TK Taekwon-do Saveza Hrvatske Nenad Seferagić, predsjednik Saveza sportova Grada Pule Milan Sead Soldatić, tajnik Saveza sportova Grada Pule Branko Uležić,, v.d. pročelnica Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, sport i tehničku kulturu Elena Puh Belci, selektor i trener reprezentacije Edi Višković, te reprezentativci Hrvatske i višestruki prvaci Hrvatske u taekwondou, Haris Vojniković i Denis Vojniković
Vera Radolović je čestitala reprezentativcima Harisu i Denisu Vojnikoviću i treneru Ediju Viškoviću na postignutom rezultatu te im uručila prigodne poklone Grada Naglasila kako je grad Pula ponosan na svoje sugrađane te je ovo ujedno motivacija i poticaj mladim ljudima da se bave taekwondoom. Nenad Seferagić pojasnio je da unutar hrvatskog Taekwon-do Saveza djeluju dvije verzije taekwondoa: tzv. tradicionalni ITF Takwondo i olimpijski WTF Taekwondo, povijesno podijeljenih separacijom Južne i Sjeverne Koreje Aktualne su i rasprave na svjetskoj razini o ujedinjenju dvaju stilova u kojima i Hrvatska ima veliku ulogu. Općenito, svijet borilačkih vještina prolazi kroz korjenite promjene a sljedeće godine će se po prvi put održati i Svjetske igre borilačkih sportova. U budućnosti je namjera je Međunarodnog olimpijskog odbora osnovati i zasebne olimpijske igre isključivo za borilačke sportove. Inače, taewkwondo posjeduje dugu tradiciju u Puli s istaknutim sportskim uspjesima cijelog niza boraca i majstora poput Velimira Sabljića, Z. Galešića, Edvina Karamana, Slavka Jereba i mnogih drugih.
Trener reprezentacije Edi Višković naglasio je da su ova postignuća rezultat dugogodišnjih napora te spomenuo i prošlogodišnji uspjeh selekcije koja je osvojila titulu trostrukih ekipnih prvaka Europe na europskom prvenstvu u Poreču. Nenad Seferagić uručio je simbolični crni pojas Gradu Puli, kao podsjetnik na brojne majstore ovog sporta koji su potekli iz Pule.