Novosti

30/11/2009

Nogometni stadion "Aldo Drosina"

Međunarodnom prijateljskom nogometnom utakmicom između A reprezentacija Hrvatske i Češke, 9. veljače 2011.godine svečano je otvoren gradski stadion "Aldo Drosina". Grad Pula održao je obećanje te završio stadion unatoč objektivno teškim financijskim uvjetima. Osigurana sredstva omogućila su završetak objekta koji je od iznimne važnosti za sport, ne samo Pule već i Istre, a koji je prepoznat na razini Hrvatske. 

Na otvaranju novoga pulskog stadiona Hrvatska i Češka odigrale su zanimljivu utakmicu, a gledatelji su mogli uživati u čak šest pogodaka. Atmosfera je bila euforična, a prijateljsku utakmicu reprezentacija Hrvatske i Češke došlo je pogledati oko devet tisuća gledatelja. Utakmica je završila rezultatom 4:2 za našu reprezentaciju, a pratilo ju je više od 120 novinara i TV ekipa. 

U sklopu programa otvaranja stadiona održano je niz popratnih programa od kojih je jedan od važnijih bila promocija knjige Antona Percana "Nogomet u Puli" u dvorani Zajednice Talijana u Puli. Knjiga obrađuje brojne povijesne činjenice vezane uz povijest pulskog nogometa i osvrt je na mnoge generacije pulskih nogometaša. 

Stadion "Aldo Drosina" je moderan sportski kompleks koji se nalazi u samom centru grada na površini od 3,7 hektara zemljišta.
Vrijednost investicije je 47,5 milijuna kuna. Kompleks se sastoji se četiri tribine od kojih je jedna natkrivena i uključuje prostorije za fitness, svlačionice, prostore za medicinske preglede i doping kontrolu, prostor za službu održavanja stadiona, oružarnicu, praonicu i sušionicu rublja, prostorije za medije (konferencijska sala, radni press, tv studio i sala za akreditacije), VIP prostor, urede te prostorije centralnog nadzora.

Sportski dio obuhvaća šest svlačionica i dva pomoćna terena. Stadion je opremljen suvremenim led semaforom, video nadzorom, rasvjetom, rezervnim agregatom i razglasom te zadovoljava kriterije UEFA-e i HNS-a za održavanje međunarodnih utakmica kao i utakmica Hrvatske nogometne lige.

Pomoćno nogometno igralište podijeljeno je na tri malonogometna igrališta sa svlačionicama pod zapadnom tribinom, sanitarnim čvorovima i tribinama za četiristotinjak posjetitelja. Pomoćni tereni, s podlogom od umjetne trave posljednje generacije koja nosi certifikat FIFA-e ("2 STAR") i s posebnim gumenim amortizacijskim slojem, namijenjeni su nogometnim treninzima i rekreaciji.

Kompleks će svakodnevno koristiti više od 300 djece te mnogobrojni rekreativci, a publika će moći pratiti i noćne nogometne utakmice.

Više informacija:

20. prosinac 2010. - Otvoren Stadion "Aldo Drosina"

 


26. studeni 2010. - Rezultati ispitivanja ozvučenja na stadionu

 

 


25. studeni 2010. - Pomoćnom igralištu dvije FIFA-ine zvjezdice

 

 


22. listopad 2010. - Upaljeni reflektori na stadionu Aldo Drosina

 

 


01. listopad 2010. - Građevinski radovi na gradskom stadionu

 

 


20. rujan 2010. - Smanjenjem kamate za stadion Grad uštedio 6.892.600 kuna

 

 


01. srpanj 2010. - Napreduju radovi na stadionu Aldo Drosina

 

 


09. lipanj 2010. - Započela posljednja faza dovršetka izgradnje stadiona Aldo Drosina

 

 


19. svibanj 2010. - Nastavlja se gradnja na stadionu Aldo Drosina

 

 


22. travanj 2010. - Dovršetak gradskog stadiona Aldo Drosina-II faza

 

 


12. travanj 2010. - Obnova gradskog stadiona Aldo Drosina-II faza