Novosti

04/12/2009

Proširenje dječjeg vrtića u Šijani

Projekt proširenja Dječjeg vrtića "Zvjezdice" u Šijani je u tijeku. Za proširenje vrtića ishodovana je lokacijska dozvola koja je postala pravomoćna u svibnju. Na temelju dozvole izrađen je elaborat parcelacije radi provedbe promjena na zemljištu. On je predan na ovjeru mjerodavnom uredu za katastar i 30. studenog izdano je Rješenje, koje postaje pravomoćno nakon proteka žalbenog roka.

Izrađen je glavni projekt te se očekuje skorašnje ishodovanje njegove potvrde dok je u tijeku izrada projekta opreme. Nakon ishodovanja potrebne dokumentacije za gradnju te osiguravanju sredstava za navedenu investiciju, raspisat će se javna nabava za odabir izvođača radova. Realizacijom rekonstrukcije u vrtiću "Zvjezdice" otvorit će se mjesta za upis još 45 djece i povećat će se kapacitet vrtića od dvije na pet grupa, dvije jasličke i tri vrtićke. Osim toga, vrtiću će biti osigurana i vlastita kuhinja.

Podsjećamo da je za financiranje proširenja Dječjeg vrtića "Zvjezdice" planirano uzimanje zajma Predškolske ustanove Dječji vrtići Pula. Pored intenzivnih radova na "Zvjezdicama" u tijeku je i izgradnja dječjeg vrtića na Velom Vrhu u kojem će biti mjesta za pet vrtićkih i tri jasličke grupe. Time će biti omogućen upis za više od stotinu nove djece.