Novosti

07/12/2009

Otvoren 15.sajam knjige u Istri

U Domu hrvatskih branitelja otvoren je 15. Sajam knjige u Istri kojemu je gradonačelnik Boris Miletić poželio sve najbolje te napomenuo da će Grad Pula i Istarska županija i u budućnosti davati podršku sajmu. Čestitao je direktorici sajma Magdaleni Vodopiji i organizatorici Egle Vošten naglasivši da upravo ženska snaga i upornost nisu dopustili gašenje jedne tako važne manifestacije.
Organizatori su posebno zahvalili ljudima koji su kroz povijest bili dio sajma, a neki od njih su i danas aktivni na ovoj manifestaciji. Čast simboličnog rezanja vrpce i otvaranja sajma pripala je Albertu Manguelu, kandsko-argentinskom piscu, literarnoj zvijezdi sajma. Unatoč kišnom vremenu Alberto Manguel nije krio oduševljenje ljepotom Istre i Pule. Posjetitelji su mogli čuti himnu festivala koju su otpjevali Vlado Kreslin i Livio Morosin.

U sljedećih devet dana, dakle sve do 13. prosinca, posjetitelji sajma moći će bolje upoznati pisce, autore i izdavače u čak šezdeset i šest programa. Moći će birati između više od dvadeset tisuća naslova s kojima se predstavlja tri stotine izdavača iz Hrvatske i šire regije.