Novosti

07/12/2009

Održana konstituirajuća sjednica Vijeća za socijalnu politiku Grada Pule

Prva konstituirajuća sjednica novoformiranog Vijeća za socijalnu politiku Grada Pule održana je danas u Komunalnoj palači. Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu Vijeća te izvršen izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Vijeća. Za predsjednicu je izabrana Silvija Hrelja, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo, a za zamjenicu Elena Gattoni Stepanov, vijećnica u Gradskom vijeću Grada Pule.

Članovi Vijeća upoznati su s nacrtom socijalne slike Grada Pule za 2008. godinu i socijalnim pokazateljima koje su prezentirale Sabina Kliman, dipl. socijalna radnica koja je izradila sliku, te mr. sci Aleksandra Selak Živković, dipl. sociolog i mentorica Udruge za socijalne inicijative iz Zagreba.

Vijeće za socijalnu politiku Grada Pule je stalno savjetodavno radno tijelo gradonačelnika sastavljeno od dvanaest članova, imenovanih prema svojoj stručnoj kompetenciji, socijalnim vještinama i sposobnosti meritornog prepoznavanja potreba socijalnog razvoja pojedinih područja lokalne zajednice.
Članovi Vijeća su: Danijela Lazarić - Zec, dr. medicine, Silvija Hrelja, prof. psihologije i talijanskog jezika, mr. spec. Cvjetko Vretenar, prof. psihologije, Mirsada Budija, dipl. pravnik, Vesna Radetić, dipl. ing. soc.rada, Mirjana Širola, dipl. politolog, Nevija Srdoč, dipl. psiholog, Zorica Drandić, soc. radnica, dr. sc. Marija Bušelić, dipl. oecc., Vesna Grubišić Juhas, dipl. ing. soc. rada, Milan Milovan, župnik i Elena Gattoni Stepanov, dr. med.

Socijalna slika Grada Pule za 2008. godinu je dokument koji je prvi put izrađen za Grad Pulu, sadrži podatke o kvaliteti života građana, s posebnim osvrtom na najranjivije i ugrožene skupine te osnovne socijalne indikatore koji će biti osnovica za trajno stručno praćenje kvalitete života stanovnika.