Novosti

07/12/2009

Održana konferencija za novinare o donesenim aktima gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao konferenciju za novinare o donesenim aktima gradonačelnika Grada Pule od 13. studenoga do 3. prosinca 2009. godine.

Ukupno je predstavljeno trideset i pet akata među kojima je šest zaključaka o davanju mišljenja na četiri amandmana na prijedlog Izmjena i dopuna proračuna Grada Pule za 2009. godinu. Predstavljeni su i zaključak o davanju mišljenja o amandmanu na prijedlog Odluke o vrijednosti boda za utvrđivanje visine komunalne naknade i Zaključak o davanju mišljenja na amandman na prijedlog Kriterija i standarda za osiguravanje sredstava za rad Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula.

Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Grada Pule što se odnosi na ustrojavanje sedam upravnih odjela i službi Grada, umjesto dosadašnjih devet tijela. Time je osnovan jedinstveni Upravni odjel za društvene djelatnosti, u Uredu Grada objedinjeni su pravni i organizacijski poslovi vezani uz rad tijela Grada, poslovi informiranja, međunarodne suradnje, pripreme projekata za pribavljanje sredstava Europske unije te protokolarni poslovi, dok je poslove opće uprave preuzeo Upravni odjel za financije.

Gradonačelnik Miletić prezentirao je Zaključak o utvrđivanju prijedloga proračuna Grada Pule za 2010. godinu te Zaključak o utvrđivanju prijedloga zaključka o usvajanju Programa javnih potreba udruga građana i neprofitnih organizacija za 2010. godinu. Među aktima nalazi se Zaključak o organiziranju manifestacija u prosincu, i to Udruga Razvoj - Božićni hand made sajam, JU Pula Film Festival - Prosinac u Gradu, Svečani doček Nove godine u Puli, Avenue d.o.o. - Prosinac u padeli, Udruga Seasplash - Novogodišnji party).
Donesen je i zaključak o odobravanju poslovanja u produženom radnom vremenu ugostiteljskim objektima za vrijeme održavanja 15. Sajma knjige u Istri od 4. do 13. prosinca do dva sata iza ponoći.