Novosti

14/01/2010

Gradonačelnik Boris Miletić posjetio je tvrtku Brionka d.d.

Gradonačelnik Boris Miletić i direktor Plinare d.o.o. Dean Kocijančić posjetili su Brionku d.d. povodom uvođenja prirodnog plina u proizvodni proces ove najveće istarske pekarske tvrtke. Konferenciji za medije prisustvovali su i Korado Soldatić, direktor Brionke d.d. i Saša Mandić, član uprave zadužen za proizvodnju.

Miletić je rekao kako je iz konkretnih primjera vidljiv značaj uvođenja ovog, znatno jeftinijeg i ekološki prihvatljivijeg energenta u proizvodnju. Izrazio je uvjerenje kako će prirodni plin poboljšati kvalitetu življenja u gradu, ne samo cjenovno, već i po pitanju zaštite okoliša.



Korado Soldatić je, nakon predstavljanja poduzeća, istaknuo je značaj plinofikacije za Brionku d.d. koja je veliki potrošač plina pa se uvođenjem prirodnog plina u proces proizvodnje ostvaruje ušteda od čak 40% što će dovesti do smanjenja troškova u proizvodnji te utjecati na cijenu krajnjeg proizvoda.

Dean Kocijančić je iznio podatke o ekološkim prednostima prirodnog plina, kao i značajno nižoj cijeni u usporedbi s ostalim energentima. Primjerice, prirodni plin je jeftiniji od prve tarife električne energije 62,16%, a od druge tarife 28,31%, dok je od gradskog plina jeftiniji 33,37%.