Novosti

14/01/2010

Prijem paraolimpijke Jelene Vuković

Gradonačelnik Boris Miletić primio je u prostorijama Komunalne palače hrvatsku paraolimpijku Jelenu Vuković koja je na Svjetskom prvenstvu u atletici 2009. godine  u Indiji osvojila prvo mjesto u bacanju diska i treće mjesto u bacanju kugle. Prijemu su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić,  predsjednik Zadruge osoba sa invaliditetom Josip Brkljača i zamjenik Zadruge osoba sa invaliditetom Vlatko Martinović.

Miletić je čestitao Jeleni na velikom uspjehu te ostvarenju vrhunskog rezultata na ponos svih građana Pule. Naglasio je kako njezin uspjeh predstavlja promociju pulske regije te dodatnu motivaciju sugrađanima za aktivno bavljenje sportom. Istaknuo je kontinuirana ulaganja Grada u sportsku infrastrukturu s ciljem poticanja razvoja sporta. Miletić je ovoj vrhunskoj sportašici uz cvijeće uručio i prigodan poklon te novčanu nagradu u iznosu od 7.500,00 kuna.



Jelena Vuković se zahvalila na prijemu te osvrnula na naporne pripreme koje su prethodile njenom sportskom uspjehu koji je ostvarila usprkos ozljedama. Zahvalila se i Zavodu za javno zdravstvo i dr. Skopljak na sponzoriranju cjepiva prije puta u Indiju. Ova profesionalna sportašica još od 1998 godine napomenula je kako se u narednoj godini nada saniranju ozljede koljena kako bi mogla prionuti na pripreme za Zlatnu ligu državno prvenstvo u Puli te sedam natjecanja diljem Europe. Jelena je okupljenima otkrila i da se uskoro namjerava posvetiti prenošenju znanja na mlađe sportske naraštaje.