Novosti

21/01/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 14. do 20. siječnja 2010. godine.


U navedenom razdoblju ukupno je doneseno 13 akata među kojima i odluka Gradskog vijeća o određivanju imena ulica i trgova u Gradu Puli 1993. godine. Na osnovu dosadašnjeg iskustva s ovim kontinuiranim procesom, donesen je Pravilnik kojim se uređuje  procedura pripreme prijedloga za imenovanje.  


Donesena je Odluka o uredovnom radnom vremenu stručnih referenata - tajnika mjesnih odbora ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 8,30 do 11,30 sati. Svaki tajnik zadužen je za četiri mjesna odbora tako da će jednom tjedno biti u svakom pojedinom mjesnom odboru.


Donesena je odluka kojom se Dječji vrtići Pula potpuno oslobođaju plaćanja komunalnog doprinosa.


Utvrđen je plan i raspored lokacija za postavu panoa za reklamno plakatiranje na području Grada Pule. Ovim Planom određene su površine u Gradu na kojima se smije postaviti panoe za reklamno plakatiranje, utvrđeni su opći uvjeti oblikovanja i tipologija panoa kao i ostali uvjeti postavljanja. Točne lokacije utvrdit će se u postupku izdavanja odobrenja za postavljanje od strane nadležnog odjela.


Ovi i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 14. do 20. siječnja 2010. dostupni su u poglavlju akti gradonačelnika.