Novosti

20/01/2010

Utvrđena konačna lista za POS stanove

Dana 20. siječnja 2010. godine održana je sjednica Povjerenstva za provedbu Programa društveno poticane stanogradnje na kojoj je utvrđena Konačna lista reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje za Grad Pulu.

Konačna lista reda prvenstva upućena je u Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) radi daljnjeg postupka. APN će sukladno Konačnoj listi reda prvenstva te iskazanim potrebama utvrditi strukturu stanova, nakon čega se raspisuje natječaj  za projektiranje građevina. Provođenje natječaja i odabir projektanata također je u nadležnosti APN-a.  

Lokacija predviđena za gradnju stanova je na zemljištu u gradskom vlasništvu površine četiri tisuće četvornih metara, u Šijani, iza piknik-centra, odnosno između Valturske ulice, Ulice Jurja Žakna i robne kuće u Šijani. Grad Pula će u projektu  društveno poticane stanogradnje osigurati potrebnu komunalnu infrastrukturu.

Na koordinaciji s predstavnicima Agencije za promet nekretnina utvrđeno je da optimalno rješenje za Pulu predstavlja gradnja dviju zgrada na predviđenoj lokaciji, svaka s 5 nadzemnih etaža i garažnim mjestima u podrumu, s ukupno 100-120 stanova čiji će broj ovisiti o odabranom projektnom rješenju utemeljenom na utvrđenim potrebama Grada.

Konačna Lista reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na koju je uvršteno ukupno 270 potencijalnih kupaca nalazi se u prilogu.