Novosti

04/02/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Pulski gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 28. siječnja do 03. veljače 2010. godine.

U navedenom razdoblju je doneseno ukupno 12 akata. Prezentiran je Zaključak o prihvaćanju plana nabave upravnih tijela Grada Pule za 2010. godinu. Predstavljena je odluka o zaključivanju Aneksa Ugovora o uporabi poslovnog prostora u Puli, H. Dalmatina br. 7 (HDLU Istre). Sukladno kriterijima utvrđenim gradskom Odlukom iz 2008. godine, HDLU ISTRE se daje na uporabu poslovni prostor u Puli, H. Dalmatina 7., bez naknade, kao udruzi čija je djelatnost od javnog interesa za Grad Pulu.

Donesena je odluka o dodjeli poslovnog prostora u Puli, Danteov trg br. 3 MUP-u, Policijskoj upravi Istarskoj za vođenje projekata na području suzbijanja seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece te pružanja pomoći policije ranjivim žrtvama kriminaliteta, financiranje kojih  će se odvijati u sklopu predpristupnog programa pomoći Europske komisije IPA.

Donesen je zaključak o davanju suglasnosti Društvu Pula Herculanea d.o.o. Pula na promjenu cijene komunalne usluge komunalne djelatnosti skupljanja, odvoza i odlaganja komunalnog otpada. Temeljem obveza utvrđenih Zakonom o otpadu i izvršenih izmjena u gradskoj odluci kojom se uređuje način obračuna troškova gospodarenja komunalnim otpadom, Herculanea prijavljuje promjenu cijena ove komunalne usluge. Ovime se neće povećati cijena usluge već će se pojedinim kategorijama cijena smanjiti, ovisno o kvadraturi, za 1 do 2 lipe, odnosno od 0,01 do 0,05% u odnosu na postojeću cijenu. Savjet potrošača javnih usluga Grada Pule dao je pozitivno mišljenje na ovaj prijedlog.

Ovi i ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 28. siječnja do 03. veljače 2010 dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju Akti gradonačelnika.