Novosti

05/02/2010

Dovršetak radova na crpnoj stanici Štinjan

Dovršetkom radova na izradi priključka crpne stanice Štinjan na električnu energiju, te ugradnjom opreme za daljinsko upravljanje, odnosno telemetrije planirane za kraj sljedećeg tjedna, omogućit će se puštanje u rad crpne stanice Štinjan s tlačnim vodom. Asfaltiranje prometnice ovisi o povoljnijim vremenskim uvjetima.

Zbog rekonstrukcije dijela vodovodne mreže, koji se u ulici Pelini križa sa cjevovodom fekalne kanalizacije, u tijeku je izvođenje radova na izradi premosnice čime će se stvoriti preduvjeti za završetak cjelokupne investicije na izgradnji fekalne kanalizacije u ulicama Pelini - Pužari, ukupne dužine 497,70 m, koji se u potpunosti  financiraju iz Programa gradnje Grada Pule za 2009. godinu u vrijednost od 1.908.255 ,00 kn (bez PDV-a).

Predviđenom izgradnjom crpne stanice s pripadajućim kolektorima omogućit će se priključenje cijele zone: ulica Sv. Margarete, ulica Selo, ulica Pelini i ogranak Pužari na sustav fekalne odvodnje, čime  će preko 150 obiteljskih kuća dobiti mogućnost priključka na gradsku kanalizaciju.