Novosti

09/02/2010

Dodjela nagrada, priznanja i počasti Grada Pule

Gradsko vijeće Grada Pule, godišnje dodjeljuje javna priznanja i počasti Grada Pule- Nagradu grada Pule, Grb grada Pule, Povelju grada Pule te Povelju počasni građanin grada Pulepojedincima i pravnim osobama za iznimno dostignuće i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled grada Pule. Kandidati mogu biti predloženi do 15. veljače 2010. godine. 

Prijedlozi kandidata podnose se na adresu: Grad Pula, Odbor za dodjelu nagrada, Forum 1, 52100 Pula. Sve dodatne informacije i pravila predlaganja kandidata mogu se pronaći na stranici Grada Pule: www.pula.hrili putem telefona: 052 371-715 i 052 371-727.

Nagrada Grada Pule dodjeljuje se istaknutim pojedinicima koji su svojim višegodišnjim radom i posebnim uspjesima dali značajan doprinos razvitku i ugledu Grada.

Grb Grada Pule dodjeljuje se pojedincima za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe u prethodnoj godini.

Povelja Grada Pule dodjeljuje se pravnim osobama: trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu.

Povelja "Počasni građanin grada Pule" dodjeljuje se kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici grada Pule, a svojim su osobnim doprinosom zadužili grad Pulu i njegove građane.

Navedena priznanja dodjeljuju se za posebne uspjehe u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, sporta tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite čovjekova okoliša ili u pružanju humanitarne pomoći. Prijedlog kandidata mora biti potpisan od strane predlagatelja, obrazložen i po mogućnosti popraćen dokumentacijom kojom se potvrđuju navodi iz prijedloga i obrazloženja.

Javna priznanja se uručuju 5. svibnja zasluženim osobama na prigodnoj svečanosti obilježavanja Dana grada Pule.