Novosti

11/02/2010

Prijem novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića u Gradsku palaču

Gradonačelnik Boris Miletić i predsjednik Gradskog vijeća Denis Martinčić primili su u Gradskoj palači novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ivu Josipovića, uz nazočnost  zamjenika gradonačelnika Vere Radolović i Fabrizia Radina. Prijemu su prisustvovali župan Ivan Jakovčić i predsjednik Županijske skupštine Dino Kozlevac. Budući predsjednik Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Josipović svoj boravak u Istarskoj županiji započeo je susretom sa županom Ivanom Jakovčićem i suradnicima u sjedištu Istarske županije u Pazinu. Potom se susreo s gospodarstvenicima, posjetio Županijsku komoru Pula, te nastavio druženje s umjetnicima i predstavnicima institucija u kulturi u Galeriji Cvajner.

Gradonačelnik Boris Miletić je novoizabranom predsjedniku poželio dobrodošlicu te mu u ime svih građana grada Pule i svoje osobno čestitao na izboru za trećeg predsjednika Republike Hrvatske, te istaknuo kako vjeruje da će opravdati povjerenje koje su  mu iskazali brojni građani Istarske županije i grada Pule. Zaželio mu je ostvarenje svih planova i ciljeva za vrijeme trajanja mandata.

Istaknuvši da je grad Pula u intenzivnom investicijskom ciklusu, pri čemu je posebna pozornost posvećena izgradnji gradske infrastrukture, napomenuo je da nije zadovoljan trenutnim odnosnom središnje vlasti prema Puli. Miletić vjeruje da će Pula uživati punu potporu novog Predsjednika, te se nada da će novi hrvatski predsjednik, zastupati interese lokalne samouprave u njezinom razvoju.

Ivo Josipović se zahvalio na dočeku te istaknuo sjajnu suradnju s istarskim kolegama, ujedno naglasivši  da su decentralizacija i pravedno raspoređivanje proračuna jedan od osnovnih ciljeva njegovog programa.

Tijekom popodneva, izabrani predsjednik RH susrest će se s Denisom Kantošićem gradonačelnikom Barbana a potom s Tulijom Demetlikom, gradonačelnikom Labina. Kavu s Labinjanima popiti će u restoranu Velo Kafe. Posjet Istarskoj županiji završit će susretom s načelnikom općine Pićan, Ivanom Frankovićem u sjedištu Općine.