Novosti

12/02/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Zamjenica gradonačelnika Vera Radolović je u nazočnosti gradskih pročelnika održala tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 04. do 11. veljače 2010. godine.



U navedenom razdoblju je doneseno ukupno 14 akata. Imenovan je glavni tim za izradu "Strategije razvoja Grada Pule za razdoblje od 2009.-2015. godine", članovi partnerskog odbora te članovi radne grupe za izradu strategije. Na službenim web stranicama Grada Pule (www.pula.hr) objavljena je prva faza koja uključuje SWOT analizu. Obuhvaćen je široki krug ljudi, institucija i članova gradskog vijeća, s ciljem da se svi daju svoj doprinos određivanju misije, vizije i ciljeva strategije.
Doneseno je Rješenje o imenovanju Klaudia Karlovića za zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Pula temeljem prijedloga Upravnog vijeća JVP Pule na sjednici održanoj 22. siječnja 2010. godine.



Donesen je zaključak o organiziranju akcije "Cvijet gradu 2010", u svrhu obilježavanja Dana planeta Zemlje i "cvjetnih blagdana". I ove godine će se tradicionalno održati edukativno promotivna akcija "Cvijet gradu" u svrhu obilježavanja Dana planeta Zemlje (21. do 24. 04.). Osim toga organizirat će se tzv. "Cvjetni blagdani" u Gradu koji se tradicionalno obilježavaju cvijećem - Valentinovo, 8. Mart, Svi sveti i Božić. Ovim Zaključkom se planiraju aktivnosti koje će biti provedene povodom tih manifestacija.



Donesena je odluka o dopuni Odluke o uporabi poslovnih prostora u Puli, Tršćanska br. 7, od 26. siječnja 2010. godine (Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju). Na prošloj sjednici je poslovni prostor u Tršćanskoj 7 dodijeljen na uporabu Udruzi roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoji, a ovom dopunom Odluke koja je isključivo tehničke prirode, stavlja se van snage prethodna Odluka o davanju na uporabu tog prostora iz ožujka 2009. godine.



Ovi i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 04. do 11. veljače 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.