Novosti

18/02/2010

Prezentirano idejno rješenje garaže i dvorane

Jučer su Županijske i gradske službe prezentirale Školskom odboru Gimnazije idejno rješenje podzemne garažne kuće i nadzemne dvodijelne dvorane na vanjskom igralištu ove srednjoškolske ustanove. Prezentacija je održana na zahtjev Školskog odbora, s obzirom na to da je Gimnazija vlasnik zemljišta na kojoj bi se projekt realizirao, pa je za pokretanje projekta i ishodovanje lokacijske dozvole potrebna suglasnost Školskog odbora. Tijekom prve održane prezentacije, dogovoreni su idući sastanci na kojima bi se trebala donijeti konačna odluka.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat se zahvalio Školskom odboru na mogućnosti prezentiranja ovog projekta pri čemu su otvorena brojna pitanja. Dogovoren je novi sastanak za dvadesetak dana na kojem će se definirati daljnje faze projekta te prava i obveze. Prhat je dodao kako je upravo traženje suglasnosti vlasnika zemljišta, odnosno Gimnazije, ključni element kako bi se ishodila lokacijska dozvola za garažu i dvoranu. Ta je dozvola, ističe Prhat, preduvjet za izradu projektne dokumentacije i planiranje sredstava, ali i definiranja prava i obaveza, kako Grada tako i Gimnazije.

Ovim projektom se želi značajno unaprijediti postojeće stanje, podignuti kvalitetu življenja u centru grada izgradnjom novih parkirnih mjesta ali isto tako podignuti standard rada u srednjim školama stvaranjem preduvjeta za izgradnju dvodijelne sportske dvorane uz zadržavanje vanjskih sportskih terena.