Novosti

19/02/2010

U strukovnoj školi započelo je međužupanijsko natjecanje učenika frizera

Danas je u Strukovnoj školi u Puli započelo međužupanijsko natjecanje učenika iz obrazovnog podsektora osobne usluge, zanimanje frizer, čemu je nazočila i zamjenica gradonačelnika Vera Radolović.

Međužupanijsko natjecanje učenica i učenika zanimanja frizer održava se pod pokroviteljstvom gospodina Ivana Jakovčića, župana Istarske županije. Ravnatelj Strukovne škole Anto Babić je pozdravio sve nazočne te predstavio rad i program škole, kao i samo natjecanje. Istaknuo je da sudjeluju natjecatelji/ce iz pet škola iz Istarske, Karlovačke i Primorsko-goranske županije odnosno iz Gospodarske škole Buje, Mješovite industrijsko obrtničke škole Karlovac, Obrtničke i tehničke škole Ogulin, Obrtničke škole Opatija te iz Strukovne škole Pula. Natjecat će se 15 učenica/ka  u 4 kategorije: izrada dnevne frizure na ženskom modelu lutke odnosno večernje ženske frizure te izrada kreativne frizure na muškom modelu lutke - slobodni stil odnosno klasično muško šišanje i kreiranje fenkarre frizure.

U Strukovnoj školi, jedinoj u Istarskoj županiji koja obrazuje za više zanimanja (odjevni tehničari, tehničari nutricionisti, ekološki tehničari, prehrambeni tehničari, pekari, mesari, stolari, fotografi i klasični četverogodišnji kozmetičari) odvija se nekoliko, za širu zajednicu, zanimljivih aktivnosti. Ujedno, već se godinama na raznim natjecanjima postižu zapaženi rezultati iz više struka.

Strukovna škola se ističe kao jedinstvena u Istarskoj županiji po provođenju dva projekta koje financiraju Grad Pula i Županija, a radi se o programu "Seksualna edukacija adolescenata" i programu "Nasilje u adolescentnim vezama", a provode ga školska pedagoginja i psihologinja, koje su ujedno i autorice programa.