Novosti

20/02/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 11. do 18. veljače 2010. godine.

U navedenom razdoblju je doneseno ukupno 17 akata. Donesen je zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o prijenosu vlasništva k.č. 1843/8 k.o. Pula u korist Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. Gradskom vijeću se predlaže donošenje Odluke kojom se, radi izgradnje dvije stambene zgrade u programu društveno poticane stanogradnje, prenosi pravo vlasništva nad neizgrađenim građevinskim zemljištem, površine 4055 m², Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama po cijeni od 124,80 €/m², odnosno ukupno 506.064,00 €. Tržišna vrijednost zemljišta na tom području prilikom provođenja javnih natječaja, iznosi 156,00 €/m², a ovim putem predlaže se umanjenje od 20% na jediničnu cijenu što doprinosi umanjenju konačne cijene četvornog metra stana.

S obzirom na istek mandata sadašnjeg gradskog Savjeta mladih, a u cilju poboljšanja rada mladih te rješavanja nedostataka koji su u praksi iskazani u proteklom razdoblju, na zajedničkoj sjednici Odbora za statut i druge opće akte i Odbora za izbor i imenovanja, pokrenuta je inicijativa i utvrđen prijedlog nove Odluke osnivanja Gradskog savjeta mladih Grada Pule. Svrha predloženih izmjena je otvaranje prostora aktivnijem sudjelovanju mladih u procesima donošenja odluka važnih za njihov položaj i poboljšanje kvalitete života u društvu.

Među donesenim odlukama je i ona o početku otvorenog postupka javne nabave u predmetu nabave kreditnih sredstava za financiranje izgradnje osnovne škole Veli Vrh - druga faza financiranja. Ovim postupkom planirana je nabava kreditnih sredstava u iznosu od 40.000.000,00 kuna.

Donesena je odluka o osnivanju Povjerenstva za ljetne programe u Amfiteatru. Budući postoji stalan interes organizatora za sudjelovanje u pulskim ljetnim događanjima, 2008. godine je Gradsko poglavarstvo prvi puta osnovalo Povjerenstvo koje će procjenjivati kvalitetu i usklađivati termine održavanja svih programa, vodeći pri tome osobito računa da svi programi kvalitetom udovoljavaju najvišim standardima primjerenim za održavanje u prostorima koji imaju status kulturnog dobra od nacionalnog značenja. Ukidanjem Gradskog poglavarstva, prestala su postojati i sva njegova radna tijela, te se ovom Odlukom predlaže ponovno ustrojavanje Povjerenstva s istim nazivom i djelokrugom, ali ovaj puta kao radno tijelo Gradonačelnika, budući i dalje postoji potreba za njegovim aktivnostima. Povjerenstvo je formirano u sastavu: Bernard Zenzerović - Ured Grada, predsjednik Povjerenstva, mr.sc. Erik Lukšić - Upravni odjel za društvene djelatnosti, član Povjerenstva, Eros Čakić - Odsjek za kulturu pri Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, član Povjerenstva, Sanja Cinkopan Korotaj - Turistička zajednica Grada Pule, član Povjerenstva, Darko Komšo - Arheološki muzej Istre, član Povjerenstva, Veljko Ujčić - PU Pula Film Festival, član Povjerenstva te Željko Marković - Vijeće za glazbene i glazbeno-scenske djelatnosti Grada Pule, član Povjerenstva. Za sada je pristiglo jedanaest ponuda za nastup u Amfiteatru.

Ovi i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 11. do 18. veljače 2010. dostupni su ovdje.