Novosti

01/03/2010

Prijem predstavnika službi zaštite i spašavanja povodom međunarodnog dana civilne zaštite

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite koji se obilježava 01.03. u Komunalnoj palači održan je svečani prijem za predstavnike službi zaštite i spašavanja. Prijemu su prisustvovali istarski župan Ivan Jakovčić, pulski dogradonačelnici Vera Radolović i Fabrizio Radin, koji je ujedno i načelnik stožera civilne zaštite Grada Pule, Dino Kozlevac načelnik Županijskog stožera civilne zaštite, predstavnici služba zaštite i spašavanja iz Istre, te gosti iz Italije i Slovenije.

Kozlevac je istaknuo kako Hrvatska obilježava ovaj dan od 1992. godine istaknuvši pritom kako se sustav još uvijek izgrađuje, te kako su općine, gradovi i županija u svojoj ingerenciji odradile velik dio posla. Napomenuo je pritom da je Istarska županija vodeća u državi u pogledu nadogradnje i razvoja sustava. Istaknuo je važnost Sustava te izvrsnu organizaciju u ljetnim mjesecima kada se vodi računa i o zaštiti ljudi i imovine iz inozemstva. Čestitao je svima na odgovornom izvršavanju posla.

Jakovčić je zahvalio predstavnicima što rade na tome da Istra bude sigurnija regija. Pohvalio je dobru koordinaciju svih čimbenika sustava civilne zaštite te pozvao na nastavak suradnje. Istaknuo je kako je u ovom periodu u kojem su katastrofe sveprisutne, spominjući pritom Haiti, Čile i Španjolsku, važno znati da i mi imamo koordiniranu ekipu spremnu na najteže situacije. Najavio je kako će Istra surađivati u izradi europskih programa kao partner sa gostima iz Italije i Slovenije.