Novosti

04/03/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 25. veljače do 03. ožujka 2010. godine.

U navedenom razdoblju je doneseno ukupno 10 akata. Donesena je odluka o radnom vremenu komunalnih redara u razdoblju od 01. ožujka do 31. prosinca 2010. godine. Pravilnikom o radu utvrđena je mogućnost određivanja radnog vremena komunalnih redara posebnom odlukom Gradonačelnika. Ovom Odlukom se utvrđuje različito radno vrijeme komunalnih redara tijekom godine sukladno različitom obimu posla - osobito tijekom turističke sezone (01.06 do 30.09. od 8,00 do 22,00 sata). Donesena je odluka o dodatnoj novčanoj pomoći umirovljenicima sa najnižim mirovinama za pokriće životnih troškova. Pravo na dodatnu pomoć ostvaruju umirovljenici samci i po jedan umirovljenik u obitelji, s prebivalištem u Gradu Puli, pod uvjetom određenog imovinskog cenzusa i to u tromjesečnom iznosu, za samce od 500,00, 400,00 ili 300,00 kn, odnosno za po jednog umirovljenika u obitelji u iznosu od 300,00 kn.

Donesen je Zaključak o izmjenama Zaključka o osnivanju Stožera za suzbijanje i iskorjenjivanje bjesnoće kod životinja. Obzirom da je došlo do organizacijskih promjena u odjelu nadležnom za zdravstvo, predlaže se imenovanje Vinka Kneza, pomoćnika pročelnika u upravnom odjelu za društvene djelatnosti za člana Stožera za suzbijanje bjesnoće kod životinja. Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Zaključka o prihvaćanju Procjene ugroženosti od požara za Grad Pulu i donošenju Plana zaštite od požara za Grad Pulu. Sukladno obvezi utvrđenoj Zakonom o zaštiti od požara, Gradsko vijeće Grada donosi Plan zaštite od požara na temelju procjene ugroženosti od požara, po prethodno pribavljenom mišljenju Ministarstva unutarnjih poslova. Ovim Zaključkom je utvrđen prijedlog procjene ugroženosti i plana zaštite koji se upućuju predstavničkom tijelu radi donošenja. Ministarstvo unutarnjih poslova je dalo pozitivno mišljenje 06. listopada 2009. godine.

Ovi i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 25. veljače do 03. ožujka 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju "Akti gradonačelnika".