Novosti

10/03/2010

Sastanak predstavnika albanske zajednice

Gradonačelnik Boris Miletić ugostio je danas u prostorima Komunalne palače predstavnike Zajednice Albanaca grada Pule i Istarske županije u sastavu predsjednik Nacionalnog Vijeća Albanaca grada Pule Lirim Ramadani, predsjednik Zajednice Albanaca grada Pule Selim Mulligi, predsjednik Zajednice Albanaca Istarske županije Joze Kajtazi i dopredsjednica Zajednice Albanaca grada Pule Merita Hoxha. Povod susreta je nedavno obilježavanje druge godine neovisnosti Republike Kosovo.

Predstavnici albanske zajednice zahvalili su gradonačelniku na svemu što je do sada učinjeno za pripadnike albanske zajednice, a ponajprije na doprinosu za dopunsku nastavu na albanskom jeziku za 52 djece koja se održava u OŠ Centar u Puli. U ugodnoj atmosferi razgovaralo se o raznim temama, aktualnoj kriznoj situaciji u gospodarstvu kao i o radu manjinske zajednice općenito u gradu Puli. Predstavnici su također istaknuli kako žele da se razbije mit o Albancima kao neukim ljudima propagirajući suradnju, integraciju i želju za asimilacijom jer se smatraju građanima Pule.

Gradonačelnik Miletić je istaknuo da cijeni vrijednosti koje manjine promiču te je od strane predstavnika Zajednice dobio poziv da dođe u prostore zajednice te upozna članove i njihov rad.