Novosti

23/03/2010

Postignut dogovor oko izgradnje kružnog toka u Šijani

Danas je u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu održan sastanak na temu izgradnje kružnog toka u Šijani u sklopu državne ceste D66 kojem su na poziv državnog tajnika za infrastrukturu Tomislava Mihotića prisustvovali gradonačelnik Pule Boris Miletić, Istarski župan Ivan Jakovčić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Jakov Krešić i član Uprave Boris Majić. Na sastanku je osiguran kontinuitet projekta kojim će se riješiti ulaz u grad Pulu odnosno ključni projekt dionice izgradnja kružnog toka na dvije razine u Šijani.

Odlučeno je da se 2011. godine započne sa radovima na izgradnji samog objekta kružnog toka na dva nivoa, dok će se spoj kružnog toka u Šijani sa Istarskim ipsilonom rješavati u drugoj i  trećoj fazi sukladno ispunjenju preduvjeta dnevnog broja vozila za četverotračnu prometnicu.

Za izgradnju navedene dionice postoji pravomoćna lokacijska dozvola dok je projektna dokumentacija potrebna za ishodovanje potvrde glavnog projekta pred dovršetkom. Tijekom 2010. osigurat će se svi preduvjeti za početak radova: potvrde glavnih projekta, izrada parcelacijskih elaborata te rješavanje imovinsko-pravnih odnosa - kako bi se tijekom 2011 krenulo u samu izgradnju.

Podsjetimo, s obzirom da se radi o državnoj cesti, za njenu izgradnju je u potpunosti odgovorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, odnosno investitor Hrvatske ceste d.o.o.