Novosti

25/03/2010

Caffe sa sindacom

Tradicionalna kava s gradonačelnikom Borisom Miletićem započela je dobrim vijestima. Miletić je istaknuo kako je pronađen model financiranja studentskog doma i menze. Postignut je dogovor s Ministarstvom regionalnog razvoja, gdje su dodatnim aneksom ugovora riješeni određeni problemi. Aneks je potpisao rektor Sveučilišta Robert Matijašić, a čim potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić potpiše isti, procedura će biti zaključena.

Postignut je i dogovor oko nastavka izgradnje kružnog toka na dva nivoa u Šijani čime će se riješiti problem ulaska u grad Pulu. Miletić je dodao kako trenutno postoji dobra volja Vlade da se riješi pulski problem prometnih čvorova.

Komentirao je nedjeljnu akciju Rojčana "Naše igralište ne može biti samo parkiralište", pohvalivši kvalitetu i raznovrsnost programa, no napominje kako ne može prihvatiti njihove izjave da se o parkiralištu nikada nije raspravljalo. Naime, 25. ožujka 2008. pulska grupa arhitekata je dala primjedbu na GUP predloživši Rojc kao parkiralište, koja je i prihvaćena. Na Festivalu Media Mediterranea primjedba je  prezentirana. Već se pune dvije godine raspravlja o pitanju parkirališta, stoga su iste tvrdnje neistinite i neargumentirane, zaključio je Miletić.