Novosti

02/04/2010

Novo ruho područnog vrtića Pinguino na Verudi

Danas su gradonačelnik Boris Miletić i ravnateljica Predškolske ustanove Rin Tin Tin Tamara Brussich obišli renovirani područni vrtić Pinguino na Verudi.

Tamara Brussich je istaknula kako ju izuzetno veseli uređenje područnog vrtića koji doprinosi poboljšanju materijalnih uvjeta i boravka djece. U vrtiću je zamijenjena dotrajala stolarija, a  zavjese su zamijenjene žaluzinama u vedroj narančastoj boji. Sukladno energetskoj povelji Brussich smatra kako će nova bravarija zajamčiti manje gubitke energije a time i uštede na grijanju ali i rashlađivanju prostora u ljetnim mjesecima. Sanirani su i obojani zidovi, a vrtić je nedavno dobio potpuno novi namještaj. Uređenje je financirao Grad sa 50 tisuća kuna, a dio Talijanska unija. U lipnju vrtić Pinguino čeka adaptacija sanitarnog čvora i podnih obloga u garderobi i ulazu u vrtić, odnosno vodovodne i elektroinstalacije. Tamara Brussich je izrazila zadovoljstvo i zahvalnost što se u vremenima gospodarske krize unatoč svemu pronašlo sredstva za najmlađe kako bi njihov boravak bio ugodan i van roditeljskog doma.

Gradonačelnik je najmlađima poželio sretan Uskrs uz poruku da budu zdravi i veseli, a djeca su mu uzvratila prigodnim poklonom.