Novosti

09/04/2010

Najavljen program Dani srpske kulture u Istri i Puli

Danas je u prostorijama Komunalne palače Pula održana konferencija za medije povodom najave programa Dani srpske kulture u Istri i Puli od 15. do 18. travnja 2010. godine u organizaciji Koordinacije srpskih zajednica i institucija u Istri. U nazočnosti gradonačelnika Borisa Miletića i pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erika Lukšića program su predstavili predsjednik Županijskog Vijeća Radomir Janković, predsjednik Gradskog Vijeća Milan Rašula  kao i predsjednik Zajednice Srba Istra - Pula Miomir Jeremić.

Milan Rašula je zahvalio Gradu Puli i  Županiji na potpori te najavio bogat kulturni program na Danima Srpske kulture u gradu Puli kao i u ostalim gradovima Istarske županije. Najavio je da je ovogodišnji partner Grad Beograd, TZ Beograda i Filmski centar Srbije. Rašula smatra kako je ovo dobar način promocije i grada Pule kako u gospodarskom tako i u turističkom smislu. Uz kulturni program najavljeni su i Sportski susreti manjinskih zajednica na Verudeli u nedjelju 18. travnja u prijepodnevnim satima.

Radomir Janković je naglasio kako srpska nacionalna manjina uživa izuzetan status u Istri te istaknuo želju da tako i ostane.

U prilogu se nalazi program događanja u sklopu Dana srpske kulture u Istri od 15. do 18. travnja.