Novosti

12/04/2010

Obnova Gradskog stadiona "Aldo Drosina" - II faza

U postupku javne nabave koju je objavila Javna ustanova Pula Sport za II fazu izgradnje Gradskog stadiona "Aldo Drosina" u Puli pristupilo se otvaranju pristiglih ponuda. Za II fazu izgradnje stadiona raspisana su ukupno četiri postupka javne nabave, na koje su pristigle 23 ponude.

Za prvu grupu radova odnosno dobavu i montažu agregatnog generatora za zapadnu tribinu stadiona, dobavu i montažu krovišta zapadne tribine stadiona, te uređenje okoliša (parkirališta i pomoćna igrališta) pristiglo je osam ponuda.

Pet ponuditelja dostavilo je dokumentaciju za drugu grupu radova koja obuhvaća ustupanje radova postavljanja rasvjete (stupovi i svjetlotehnika).

Za radove sanacije postojećih betonskih tribina pristiglo je pet ponuda koliko ih je pristiglo i za nabavu roba (sjedalice za tribine).

Nakon pregleda i ocjene pristiglih ponuda donijet će se odluka o najpovoljnijim ponuđačima koji po sklapanju ugovora imaju rok od 90 dana za završetak radova.

Sredstva za dovršetak izgradnje stadiona osigurana su kreditom Hrvatske poštanske banke.

Posjetimo, kompleks "Aldo Drosina" nakon dovršenja cjelokupnog projekta prostirat će se na oko 37.000 četvornih metara i sastojati od tri postojeće tribine, nove natkrivene tribine s prostorom za medije, tehničke službe, VIP, rekreaciju građana, sportski dio (šest svlačionica), dva pomoćna terena (64x94m i 40x60m), parkirališta za službene osobe i osobe s posebnim potrebama kapaciteta 100 parkirnih mjesta. Kompleks će biti opremljen video-zidom i razglasom.

Pomoćno nogometno igralište podijeljeno je na tri malonogometna igrališta sa svlačionicama pod zapadnom tribinom, sanitarnim čvorovima i tribinama za tristotinjak posjetitelja. Pomoćni tereni s podlogom od umjetne trave namijenjeni su nogometnim treninzima i rekreaciji. 

Stadion će zadovoljavati kriterije UEFA-e i HNS-a za održavanje utakmica Hrvatske nogometne lige i međunarodnih utakmica.