Novosti

15/04/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 8. travnja do 14. travnja 2010. godine.

U navedenom razdoblju je doneseno ukupno devetnaest akata. Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o prihvatu "Investicijskog programa izgradnje sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda grada Pule". Predlaže se Gradskom vijeću prihvaćanje Investicijskog programa izgradnje sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda grada Pule. . Gradnja sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda grada Pule je planirana shodno osiguranju financijskih sredstava i tehničkom aspektu u fazama, odnosno u nekoliko funkcionalnih cjelina, kako bi se izgrađeni dijelovi sustava odmah nakon završetka stavili u uporabu.

Doneseni su Zaključci o davanju mišljenja na prijedloge Odluka Odbora za dodjelu nagrada i drugih priznanja Grada Pule o dodjeli Nagrade Grada Pule, Povelje Grada Pule i o dodjeli Grba Grada Pule u 2010. godini. Akti su u nadležnosti Gradskog vijeća, te je dano pozitivno mišljenje na prijedlog Odbora za dodjelu nagrada i drugih priznanja Grada Pule o dodjeli Nagrade Grada Pule u 2010. godini Prim.mr.sc. Ivici Pavičić-Donkiću za višegodišnji predani rad u zdravstvu čime je dao značajan doprinos razvitku i ugledu grada Pule. Dano je pozitivno mišljenje o dodjeli Povelje Grada Pule Odjelu za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković", Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, i to za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u 50- godišnjem radu i obrazovanju mnogih naraštaja čime je dao značajan doprinos razvitku i ugledu grada Pule. Dano je i pozitivno mišljenje o dodjeli Grba Grada Pule Jeleni Vuković za osobite uspjehe i ostvarene vrhunske rezultate u paraolimpijskom sportu na Svjetskom atletskom prvenstvu 2009. godine u Indiji.

Donesena je Odluka o zaključivanju Aneksa Ugovora između Grada Pule i Ivana Obrovca o uporabi poslovnog prostora u Puli, temeljem kojeg će Ivan Obrovac, naš poznati likovni umjetnik, koristiti poslovni prostor bez naknade, budući se radi osobi koja je svojim pedagoškim radom i umjetničkim djelovanjem doprinijela razvoju likovne djelatnosti na području Grada i Istarske županije. Donesen je i Zaključak o davanju suglasnosti uporabovniku Javnoj ustanovi Pula Film Festival za II. fazu adaptacije poslovnog prostora u Puli, površine 163 m².

U skladu s promjenama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, te statutarnim odredbama koje su posljedica takvih promjena, Gradsko poglavarstvo kao kolektivno izvršno tijelo je ukinuto. Njegove nadležnosti uglavnom je preuzeo Gradonačelnik. Isto vrijedi i za dosadašnja radna tijela Gradskog poglavarstva. Naime, ona su prestala postojati, te je potrebno stoga donijeti odgovarajuće odluke Gradonačelnika kojima se osnivaju radna tijela Gradonačelnika i povjeravaju im se određene zadaće. U ovom slučaju, radi se o osnivanju Savjeta za mjesnu samoupravu Grada Pule s ciljem praćenja stanja i predlaganja mjera s područja mjesne samouprave.

Ovi i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 8. travnja do 14. travnja 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.