Novosti

21/04/2010

Promotivne cijene sadnica u sklopu akcije "Cvijet Gradu"

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, 22. travnja, i ove je godine organizirana  već tradicionalna akcija «Cvijet Gradu», edukativni program o promociji svijesti o okolišu. U okviru akcije, u Flanatičkoj ulici,  u razdoblju od 21.  do 24. travnja od  8 do 18 sati, odvija se akcijska prodaja cvijeća po promotivnim cijenama. Cijena sadnica ljetnica iznosi 2,5 kn, dok se viseći đirani prodaju po cijeni od 5,00 kuna po sadnici. 




Cilj akcije je da se, uz 50 do 70 % niže cijene ljetnica u odnosu na tržišne, potakne građane za uređenje balkona i okoliša. Stoga Grad Pula, povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, sufinancira  izlagače (registrirane priozvođače cvijeća) u iznosu od 2.500,00 kuna.




Osim promotivnih cijena ljetnica, u ponudi je i velik izbor ostalog ukrasnog bilja.  Također, putem edukativnog programa, Upravni odjel za prostorno uređenje, Odsjek za zaštitu okoliša, u Mjesnim će odborima organizirati predavanja na temu Uzgoj balkonskog cvijeća, ljetnica i aromatičnog bilja. Za svaki mjesni odbor osigurano je 1.000,00 kuna za nabavu biljnog materijala, a sredstva će se koristiti ovisno o programu pojedinog mjesnog odbora.




S poštovanjem,




Grad Pula
Odsjek za informiranje