Novosti

22/04/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 15. travnja do 21. travnja 2010. godine.

U navedenom razdoblju doneseno je ukupno devet akata:

Donesen je Zaključak o uspostavi Službe spašavanja života na vodi na području Grada Pule za 2010. godinu. Utvrđuje se potreba uspostave Službe spašavanja života na vodi za sedam plaža Grada Pule koje su u koncesiji: gradsko kupalište Stoja, AC Stoja, poluotok Stoja, kupališta Valkane, Gortanova uvala, Mornar i AC Puntižela u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna 2010. godine. Sastavni dio ovog Zaključka je i Plan rada službe donio je Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje. Sredstva za provođenje navedenih aktivnosti planirana su u Proračunu Grada Pule za 2010. godinu u iznosu od 400.000,00 kn.

Zbog derutnog stanja, planirano je rušenje i gradnja nove zgrade Medicinske škole u Puli. Grad Pula će kao vlasnik zemljišta na kojoj se zgrada nalazi, osnovati pravo građenja kao ograničeno stvarno pravo na tuđoj stvari u korist Medicinske škole Pula, čime investitor stječe dokaz da ima pravo graditi na utvrđenoj građevinskoj čestici i postaje vlasnik zgrade dok zgrada postoji dok zemljište ostaje u vlasništvu Grada.

Donesena je Odluka o imenovanju Martine Šajina, pomoćnice pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Grada Pule za člana Povjerenstva za postupak javne nabave za usluge izrade projektne dokumentacije za izgradnju dviju višestambenih građevina u Puli, iz Programa društveno poticane stanogradnje. Imenovana će sudjelovati u pripremi i provođenju postupka javne nabave.

Donesena je Odluka o obavljanju poslova održavanja poslovne zgrade Centra gradskih udruga "Rojc" Pula s ciljem racionalizacije poslovanja i utvrđivanja troškova Odlukom se preciznije uređuju obveze Castruma 97, trgovačkog društva u vlasništvu Grada, kojem je povjereno obavljenje tekućeg održavanje svih zajedničkih prostora zgrade i okućnice, organiziranje plaćanja čišćenja zajedničkih dijelova zgrade, plaćanja utroška električne energije, obračun, naplata i dostava mjesečnih računa koje korisnici Centra plaćaju prema stanju kontrolnog brojila prostora danog im na uporabu, plaćanje utroška vode i odvodnje, zaključivanje ugovora o osiguranju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade te vođenje računovodstveno financijskih poslova. Castrum je obvezan organizirati tehničku službu održavanja i nadzora korištenja zgrade Centra te osigurati potreban broj radnika. Sredstva predviđena za realizaciju Programa investicijskog održavanja Centra osiguravaju se u proračunu i isplaćuju prema dinamici izvršenja radova.

Ovi i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 15. travnja do 21. travnja 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.