Novosti

22/04/2010

Dovršetak gradskog stadiona "Aldo Drosina" - II faza


Javna ustanova Pula sport raspisala je tijekom ožujka ukupno 8 natječaja za kako bi se odrabrali izvođači radova i dobavljači opreme za II fazu izgradnje gradskog stadiona Aldo Drozina.

Za prvu grupu radova odnosno dobavu i montažu agregatnog generatora za zapadnu tribinu  stadiona, dobavu i montažu krovišta zapadne tribine stadiona, te uređenje okoliša (parkirališta i pomoćna igrališta) pristiglo je 8 ponuda. Za drugu grupu radova koja obuhvaća ustupanje radova postavljanja rasvjete (stupovi i svjetlotehnika) pristiglo je 5 ponuda.

Zbog sveobuhvatnosti projektne dokumentacija i troškovnika u tijeku je analiza odnosno pregled i ocjene pristiglih ponuda za navedene dvije grupe. Po donošenju odluke o najpovoljnijim ponuđačima sklapiti će se ugovor za iste koji će imati rok od 90 dana za završetak radova.

Odlukom o odabiru od 25. ožujka 2010. Actum grupa d.o.o. s ponudom od 522.300,00 kuna bez PDV-a  izabrana je kao najpovoljniji ponuđač za semafor. U cijenu je uključeno i održavanje za razdoblje od dvije godine. S obzirom da je za postupak odabira najpovljnije ponude za semafor istekao žalbeni rok, pristupiti će se potpisivanju ugovora.

Za nabavu roba (sjedalice za tribine) obavljena je analiza pristiglih ponuda te je u tijeku žalbeni rok, kao i za radove na sanaciji postojećih betonskih tribina. Istekom žalbenih rokova, ukoliko ne bude žalbi pristupiti će se potpisivanju ugovora.

Upravo je u tijeku dovršetak troškovnika za nabavu opreme nakon čega će se raspisati javna nabava. Javna nabava za kupnju razglasa objavljena je 9. travnja 2010. u Narodnim novinama, a otvaranje pristiglih ponuda bit će 29. travnja 2010. u 9,00 sati.

Želimo istaknuti da je prema sada raspoloživim informacijama za opremu i radove za koje su javne nabave sprovedene postignuta je znatno niža cijena od početno planiranih i dobivenih incijalnim ispitivanjem tržišta.

Sredstva za dovršetak izgradnje stadiona osigurana su kreditom Hrvatske poštanske banke.