Novosti

27/04/2010

Uvođenje nove regulacije prometa

Započele su pripremne radnje za uvođenje nove regulacije prometa na području naselja Štinjan. U tijeku je postava prometnih znakova, odnosno okomite prometne signalizacije, a do kraja ovog tjedna planirano je i označavanje vodoravnom prometnom signalizacijom. O dovršetku radova i točnom vremenu uvođenja nove regulacije prometa, građani će biti obaviješteni putem sredstava javnog informiranja.

U narednom će se periodu izvesti pripremni radovi na uvođenju nove regulacije prometa na križanju Ceste prekomorskih brigada, Šijanske ceste i Ulice 43. istarske divizije, odnosno na čvorovima 6 i 7 u Šijeni u Puli, a u svrhu osiguranja bolje protočnosti prometa na ulazu i izlazu iz Grada.

Pripremni radovi predviđaju manje građevinske radove, odnosno uklanjanje dijela rubnjaka i smanjenje zelenog pojasa, premještanje stupova javne rasvjete kao i potrebne zahvate na semaforskim uređajima koji će osigurati brže i sigurnije prometovanje na toj dionici Ceste prekomorskih brigada sve do izgradnje kružnog toka na dva nivoa.

U tijeku izvođenja radova čije bi trajanje trebalo biti dovršeno do kraja svibnja, bit će na snazi privremena regulacija prometa. Molimo vozače za oprez i poštivanje prometne signalizacije.