Novosti

29/04/2010

Održana tiskovna konferencija o izradi urbanističkog plana uređenja "Lučica Delfin"

Pročelnik Ureda Grada Bernard Zenzerović i pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Giordano Škuflić, održali su konferenciju za medije o izradi urbanističkog plana uređenja "Lučica Delfin" na prostoru od 16,2 hektara, od čega je 12 hektara kopna, omeđenog ulicom Prekomorskih brigada i ulicom Verudela, sve do mora.

Bernard Zenzerović  je pojasnio kako se u sklopu plana koji je trenutno u postupku javnog izlaganja radi prema svim elementima i odredbama predviđenim  planom višeg reda, a to je Generalni urbanistički plan grada Pule - GUP. U skladu s tim u prostoru će se predvidjeti površine s namjenom stanovanja, sportske luke, sporta i rekreacije, trgovačko - uslužnih djelatnosti, zaštićenih zelenih površina, javnih zelenih površina, prometnica, pješačkih i biciklističkih staza. Izvedba je pokrenuta prije nešto manje od godinu dana, jer je jedan od investitora pristao financirati izradu tog plana. Time će se omogućiti daljnji razvitak grada na tom području.

Zenzerović je istaknuo da je, osim prethodnih javnih i stručnih rasprava, omogućen uvid u javnu dokumentaciju u Mjesnom odboru i Gradu Puli. Cjelokupna dokumentacija je, nakon rasprava, stavljena na web stranice Grada Pule.