Novosti

29/04/2010

Program događanja povodom Dana oslobođenja i Dana grada Pule

U prostorijama Komunalne palače održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program obilježavanja Dana oslobođenja i Dana grada Pule, koji započinje 1. svibnja i traje do 6. svibnja 2010. Godine. Program su predstavili pročelnik Ureda Grada Bernard Zenzerović, stručna savjetnica za međunarodnu suradnju i projekte Klara Udovičić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnost Erik Lukšić, koordinatorica programa Ela Poljarević, voditeljica Sveučilišne knjižnice Tijana Barbić Domazet, tajnica SAKUD-a Gabrijela Peruško Pujas, predstavnik agencije Avenue Vlado Orlić i predstavnik grupe Anelidi Aldo Spada.

Predstavljeni program započinje obilježavanjem 1. svibnja u Šijanskoj šumi, a završiava 6. svibnja rock koncertom na Kaštelu.

Bernard Zenzerović je istaknuo da je i ove godine osiguran tradicionalni vlakić koji će cijelo vrijeme voziti od ulaza kod Šumarije do platoa u Šijanskoj šumi. Autobusi Pulaprometa cijeli dan će voziti za Šijanu besplatno, tako da je svima omogućeno da bez automobila dođu na manifestaciju. Osigurana su i rezervirana mjesta za parkiranje vozila za osobe sa tjelesnim invaliditetom na ulazu u Šijansku šumu kod Monte Serpa. U slučaju kiše održat će se skraćeni program na Portarati i Giardinima uz podjelu graha i kućni band Highlander.

Svi programi su pod pokroviteljstvom Grada Pule a sponzori su Turistička zajednica grada Pule i Puljanka grupa. Cjelokupni program događanja slijedi u prilogu.