Novosti

06/05/2010

Akcija 'Uredimo i koristimo pulske šume'

Predsjednik MO Vidikovac Boris Pirija, zamjenica predsjednika MO Sv. Polikarp-Sisplac Silva Poropat, rukovoditelj Radničkog sportskog društva Uljanik Vjekoslav Jozanović, član vijeća MO Vidikovac i direktor Istra cementa d.d. Stevan Muidža održali su u Komunalnoj palači konferenciju za medije povodom najave Proljetne eko akcije uređenja i korištenja pulskih šumica Lungomare i Drenovica s popratnim manifestacijama.

Boris Pirija je rekao kako je cilj akcije povezati šumice Lungomare i Drenovica putem ekoloških i sportskih aktivnosti. Program se odvija drugu godinu za redom, a ove se godine očekuje oko 800 učesnika. Silva Poropat je ovom prilikom pozvala i građane iz drugih mjesnih odbora da se pridruže akciji.

Stevan Muidža je rekao da je akcija nastala inicijativom MO i naglasio kako se puno toga napravilo za Drenovicu koju danas posjećuje velik broj šetača, rekreativaca, ljudi s psima, djece i mnogih drugih.

Osim Gradu Puli zahvalio se i Herculanei, Šumariji te sponzorima: Puljanka, Sunčane staze d.o.o. i osiguravajućim društvima. Posebno je naglasio da je ove godine sportski dio natjecateljskog karaktera i da se u slučaju kiše, akcija neće odgoditi već će se program odvijati pod šatorom. Kotizacija se plaća samo za utrku VIVICITTA.