Novosti

06/05/2010

Prijem atletičarke Mikele Risteski

Gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić primili su u Komunalnoj palači atletičarku Mikelu Risteski koja je osvojila dvije zlatne i jednu srebrnu medalju, te oborila dva svjetska rekorda na nedavno održanom Svjetskom dvoranskom atletskom prvenstvu za osobe s intelektualnim poteškoćama u Švedskoj.

Miletić je istaknuo kako je vrlo ponosan gradonačelnik kada Pula ima ovakve iznimne sportaše te joj je zaželio nove sportske uspjehe u budućnosti.

Mikela je istaknula kako je osjećaj gotovo neopisiv, te da je vrlo iznenađena postignutim rezultatima pogotovo troskokom - 11.04 metara. Dodala je kako joj je na utrci 50 metara nedostajala stotinka za zlato. Uspješna dvadesetogodišnjakinja izrazila je nadu da će i sljedeće godine ostvariti sjajne rezultate.

Trener Danijel Temim pohvalio je Mikelu zbog iznimnih rezultata te dodao kako ih oni obvezuju na nove uspjehe. Pročelnik Erik Lukšić istaknuo je kako je već sama činjenica da se radi o dva svjetska rekorda izvanredna i izvan svake granice očekivanja.

Pula je 21. i 22. svibnja domaćin Prvenstva Hrvatske za invalide, te su predstavnici grada zaželjeli Mikeli dobre rezultate i na ovom događanju. Darovali su Mikeli sportsku opremu, neophodnu za nove sportske uspjehe.