Novosti

07/05/2010

Promocija knjige Branka Perovića

Promocija knjige «Austrougarske vile i kuće u Puli - vraćanje memorije gradu» privukla je u pulsku Gradsku knjižnicu impozantan broj znatiželjnika, zaljubljenika u svoj grad. Knjiga otkriva povijest austrougarskih vila. Prisutnima se obratio gradonačelnik Boris Miletić naglasivši kako mu je izuzetno drago da se knjiga predstavila uoči Dana Grada Pule.Miletić je također istaknuo kako će naredne generacije u ovoj knjizi naći detalje o bogatoj povijesti Pule.

Branko Perović (1927.-2007.), autor knjige, bio je nezaobilazni publicist i kroničar povijesti grada Pule koji je pratio zbivanja iz vremena Austo-Ugarske monarhije. Nakladnici knjige Branka Perovića su njegova djeca Korina i Dragan te Regional Express.

Predsjednik društva Viribus Unitis, Bruno Dobrić smatra kako je Perović ovom knjigom dao doprinos istraživanju povijesti i kulture Pule. Dobrić je naglasio kako je u njoj opisano oko 70 vila, palača i kuća austrougarske Pule.

Na predstavljanju knjige govorili su i Budimir Žižović, urednik na HRT Radio Pula, Nela Načinović, ravnateljica gradske knjižnice i čitaonice Pula, Korina Perović Marković, autorova kćerka i urednica knjige te Dragan Perović, autorov sin.