Novosti

07/05/2010

Izložba "Trier" otvorena u pulskoj galeriji Vincent iz Kastva

U Galeriji Vincent od Kastva u Puli pri Istarskom narodnom kazalištu otvorena je izložba fotografija Duška Marušića - Čičija pod nazivom "Trier". Izložbu su otvorili gradonačelnik Boris Miletić i zamjenica gradonačelnika grada Tiera Angelika Birk.

Pula i Trier pobratimljeni su gradovi od 8. rujna 1970. godine kada je započela vrlo intenzivna suradnja. Povelju su potpisali tadašnji gradonačelnici Triera Josip Harnish i Pule Josip Lazarić. Za grad Pulu bratimljenje s njemačkim gradom Trierom predstavlja najstariju potpisanu Povelju o bratimljenju..

U čast obilježavanja 40. obljetnice bratimljenja otvorena je izložba pulskog renomiranog fotografa Duška Marušića - Čičija koji je boraveći u Trieru napravio seriju fotografija grada kako bi posjetiteljima dočarao ljepotu tog kraja.

Duško Marušić - Čiči rođen je u Puli, gdje se od `70-tih godina aktivno bavi fotografijom, te je suradnik u mnogim časopisima. U autorskoj nakladi publicirao je Fotomonografiju Pule, izlagao je na više od stotinu skupnih i 30-ak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu.