Novosti

07/05/2010

Promocija knjige Milana Klobasa

U utorak, 04. svibnja 2010. godine u prostorijama Saveza antifašističkih boraca u Puli, s početkom u 10.30 sati održana je promocija knjige "Borbeni put Operativnog štaba za Istru", svjedočanstva nedavnog preminuloggenerala Milana Klobasa.

Na samom početku promocije sve uzvanike pozdravio je gospodin Tomislav Ravnić koji se ujedno i zahvalio autoru knjige Ivi Jakovljeviću i Glasu Istre što su im izašli u susret i objavili članak. Nakon njega, uzvanicima se obratio Elmo Cvek prisjećajući se generala Klobasa, njegova života i žalosne vijesti da  jegenaral Klobas  preminuo upravo tri dana prije samogobjavljivanja knjige. Na kraju se još jednom zahvalio njemu i svim antifašistima na oslobođenju Pule.

Promociji je sudjelovao i gradonačelnik Miletić, koji je prije svega čestitao Dan oslobođenja Pule te izrazio svoju osobnu zahvalnost pokojnom generalu Klobasu i svima koji su zaslužni za objavljivanje oveknjige. Napomenuo je kako će knjiga "Borbeni put Operativnog štaba za Istru", biti odličan pisani trag mlađim generacijama da se upoznaju sa svime što se uistinu u Istri i desilo kroz povijest.

"Naša je zadaća i uloga štititi istinu" dodao je na samom kraju okupljanja Miletić, zahvalivši se svima i podijelivši uzvanicima primjerak knjige koju je on osobno potpisao.