Novosti

10/05/2010

Održana akcija "Uredimo i koristimo pulske šume"

Mjesni odbor Sveti Polikarp - Sisplac i Vidikovac organizirali su sportsko - ekološku akciju pod nazivom "Uredimo i koristimo pulske šume" koja se održavala u subotu, 8. svibnja i nedjelju, 9. svibnja 2010. godine u šumicama Lungomare i Drenovica.

Ova se manifestacija organizira već drugu godinu zaredom, a šumice se stalno čiste i uređuju zahvaljujući pomoći od Grada Pule, Herculanea-e, tvornice cementa, udruge Za Sisplac, i Cassoni Vecchi, Hrvatske šume i brojnih građana. U sklopu same manifestacije održana je i utrka u kojoj je sudjelovalo oko 400 djece, a još je barem toliko ljudi sudjelovalo u drugim sportskim programima, pješačenju i čišćenju šumica.

Gradonačelnik Boris Miletić na samom je početku pozdravio sve prisutne, te svečano otvorio manifestaciju nakon čega je uslijedila glazbena točka zbora osnovne škole Vidikovac, dječja utrka i dodjela pehara najboljima. Osim gradonačelnika, manifestaciji su prisustvovali i pročelnik Odjela za društvene djelatnosti, gospodin Erik Lukšić, ravnatelj osnovne škole Vidikovac, gospodin Dragutin Pavlić i predsjednik Vijeća MO Vidikovac, gospodin Boris Pirija.