Novosti

13/05/2010

Zbrinjavanje "zelenog otpada"

Pula Herculanea ovim putem poziva građane da sav "zeleni otpad" koji nastane tijekom proljetnog uređenja i čišćenja okućnica i dvorišta odlože u velike posude - baje koje će biti postavljene u gradskim četvrtima. Radi lakšeg zbrinjavanja "zelenog otpada" i izbjegavanja odlaganja na za to neprikladnim mjestima (poput kontejnera za komunalni otpad) Pula Herculanea će u suradnji sa Gradom i mjesnim odborima, odredit lokacije na kojima će biti postavljeni kontejneri  od 5 m3 namijenjeni isključivo za odlaganje zelenog otpada.

Uz to, Pula Herculanea će ove godine u vrijeme trajanja akcije proljetnog čišćenja grada organizirati odvoz zelenog otpada tako da će vozilo - grajfer odvoziti otpad s ulica i parkova po utvrđenom rasporedu kojim su određeni dani i dijelovi grada kako slijedi:

PON    Centar, MO Stari grad, Štinjan, Veli Vrh

UTO    Koparsko naselje (staro i novo), Šijana, Monvidal, Kaštanjer,

SRI     Šišansko naselje, Gregovica, Busoler, Šikići, Škatari

ČET    Premanturska ulica, Nova Veruda, Vidikovac, Valdebek

PET     Veruda, Stoja, Sisplac, Sv. Polikarp

Prema Odluci o komunalnom redu, otpad će se odvoziti s javnih površina, dok će otpad odložen u dvorišta i na privatne površine moći biti uklonjen samo uz naknadu odvoza od strane tražitelja usluge. Takvu vrstu otpada građani su dužni sa svojih privatnih posjeda samostalno prevesti na mjesto za odlaganje zelenog otpada Kaštijun ili naručiti uslugu odvoza.

Molimo građane za strpljenje i za suradnju pri pridržavanju gore navedenog rasporeda, te još jednom ovim putem pozivamo da se zeleni otpad odlaže na za to predviđena mjesta, a ne pored kontejnera za komunalni otpad, kako bismo na najbrži i najkvalitetniji način uklonili otpad s ulica.