Novosti

13/05/2010

Održan prijem za nagrađene učenike

Gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić primili su u Komunalnoj palači učenike Stelu Hrkač i Mirka Gržinića te njihove mentore, koji su na državnom natjecanju iz povijesti osvojili nagrade. Natjecanje se održavalo u Novom Vinodolskom od 5. do 7. svibnja 2010. godine. U kategoriji samostalnih istraživačkih radova uradak učenice OŠ Veli Vrh iz Pule, Stele Hrkač, Tragovima pulskog tramvaja, pod vodstvom mentora, profesora povijesti Igora Jovanovića, proglašen je najboljim. Također navedena učenica je na državnom natjecanju iz kemije koje se održavalo u Zadru u periodu od 7. do 10. svibnja osvojila 6. mjesto pod vodstvom mentorice, profesorice kemije i biologije Nataše Trenčevski. Gržinić Mirko, učenik 3. razreda privatne gimnazije Juraj Dobrila Pula, pod vodstvom mentora profesora Červar Branimira, osvojio je drugo mjesto na državnom natjecanju iz povijesti.

Gradonačelnik je čestitao učenicima na postignutom uspjehu te se zahvalio mentorima i roditeljima. Istaknuo je kako je vrlo ponosan gradonačelnik kada Pula ima ovakve iznimne učenike te nadodao da učenici mogu biti uzor kolegama. Istaknuo je važnost ulaganja u znanje koje potom nitko ne može oduzeti te da se uz uporni rad postižu vrhunski rezultati. Lukšić je stavio naglasak na nesebično zalaganje i trud mentora koji je zasigurno doprinio postignutom uspjehu. Dodao je kako Pula postaje sveučilišni grad, te je izrazio nadu da će učenici svoje daljnje obrazovanje nastaviti ovdje.

Stela je ispričala kako je imala tremu samo na županijskom natjecanju, dok je na državnom natjecanju bila opuštena. Dodala je kako je vrlo zadovoljna i sretna postignutim rezultatima, te kako još uvijek ne može vjerovati da je osvojila prvo mjesto u državi. Profesor Jovanović opisao je Stelu kao svestranu mladu osobu koja pjeva u zboru, sudjeluje u radu Crvenog križa, crta logotipe, a nedavno je sudjelovala na natjecanju "Pula, moj grad". Profesorica Trenčevska istaknula je kako se divi Stelinoj energiji koja je nakon natjecanja iz povijesti u Novom Vinodolskom, Stela odmah putovala za Zadar na natjecanje iz kemije. Dodala je kako je presretna zbog Stelina uspjeha.

Mirko je simpatično izjavio kako kod njega nije bila prisutna trema, te rekao da kada se nauči tada se i zna. Gradonačelnik je Steli uručio buket cvijeća i istarsku enciklopediju, a Mirku enciklopediju uz želje da svojim uspjehom jednog dana i sami završe na njenim stranicama.