Novosti

14/05/2010

Projekt Film u školi

U sklopu projekta Film u školi(FUŠ) u Kinu Valli se u travnju, povodom Međunarodnog dana planeta Zemlje, djeci školskog uzrasta od prvog do četvrtog razreda prikazivao  film Lisica i dijete. Pulski i rovinjski osnovci, ali i djeca iz okolnih mjesta, u velikom su broju uživala u ovoj obiteljskoj pustolovini, koja je  predstavljena čarobnom pričom o prirodi i prijateljstvu između djevojčice i lisice, za koju je Bertille Noà«l-Bruneau bila nominirana za Young Artist Awards kao najbolja mala glumica. Lisicu i dijetevidjelo je 1000 osnovnoškolaca.

U svibnju se projekt nastavlja projekcijama popularnih filmova temeljenih na poznatim književnim djelima (Alisa u zemlji čudesa, red. Tim Burton, 2010., 108 min i Robin Hood, red. Ridley Scott, 2010. 148 min).

- o filmovima:

Alisa u zemlji čudesafantastična je avantura u kojoj se devetnaestogodišnja Alisa vraća u magični podzemni svijet svojeg djetinjstvagdje se susreće s čudesnim prijateljima i suprotstavlja teroru vladanja Crvene Kraljice (glume: Mia Wasikowska, Matt Lucas, Johnny Depp, Michael Sheen, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter).

Robin Hood- pustolovni je  spektakl koji prati život okretnog strijelca od njegovih početaka u vojsci kralja Richarda u kojoj se borio protiv Francuza, sve do okupljanja bande koja će se svojim ubojitim vještinama pokušati oduprijeti pohlepi onih najbogatijih kako bi darovali siromašnima (glume: Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, William Hurt).

U petak, 14. svibnja u 12.30 sati na projekciji filma Alisa u zemlji čudesa  bit će prisutni učenici OŠ Mate Demarina iz Medulina i učenici Gimnazije Pula. Uvodnu riječ i diskusiju o filmu i temi držati će pulski filmski kritičar Elvis Lenić. Ovim zapaženim filmskim ostvarenjima, koji se temelje na svjetski poznatim književnim djelima, želimo Vam poželjeti ugodne i zabavne ljetne praznike te dati mogućnost da zaključite školsku godinu u veselom promišljanju o vezi lektirnih djela i igranog filma.